Sajtóközlemény – 20,3 MILLIÁRDDAL NÖVELTE SZERZŐDÉSÁLLOMÁNYÁT AZ R – KORD

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Budapest, 2019. március 18.

20,3 MILLIÁRDDAL NÖVELTE SZERZŐDÉSÁLLOMÁNYÁT AZ R – KORD

Az OPUS GLOBAL Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé, hogy a közvetett tulajdonában és konszolidációs körében működő R – KORD Építőipari Kft. aktív szerződésállományának értéke közel 20 százalékkal, azaz további 20,3 milliárd forinttal bővült a 2018. június 30-i értéknaphoz képest. Az R – KORD Kft. 51 százalékos tulajdonrészét tőkeemeléssel szerezte meg a tőzsdei társaság 2018 novemberében. A vasútépítéssel összefüggő biztosító- és távközlő berendezések, valamint vasúti felsővezeték építése, karbantartása, tervezése és engedélyeztetésére specializálódott építőipari vállalat akkori (2018. június 30-ra számított) apportértékében 103,6 milliárd forinttal vették figyelembe a félévi fordulónapon meglévő szerződésállományát.

Az R – KORD Kft. 51 százalékos üzletrésze a 2018-ban végrehajtott tőkeemelési sorozat részeként került az OPUS GLOBAL tulajdonába. A tőzsdei társaság igazgatósága 2018 novemberében fogadta el az építőipari vállalat nemzetközi szakértő (PWC) által 2018. június 30-i fordulónapra meghatározott piaci értékét. Az R – KORD Kft. vállalatértékelésekor a társaság szerződésállománya megközelítette a 103,6 milliárdot, amely az elmúlt kilenc hónapban közel 20 százalékkal, azaz további 20,3 milliárd forinttal bővült.

Az 1997-ben alakult R – KORD Kft. vasúti automatikák, biztosítóberendezések tervezésével és telepítésével, valamint vasúti felsővezetékrendszerek építésével és felújításával, továbbá távközlési berendezések tervezésével és egyéb vasúti pálya kivitelezésekkel foglalkozik. Az R – KORD Kft. közel két évtizedes története során megszerzett szaktudása és referenciái alapján Magyarország piacvezető vállalata. A társaság középtávú célja, hogy határokon átnyúló vasútfejlesztési projekteken keresztül kiterjessze tevékenységét a közép-kelet-európai régióban is.

További információ  ▪  Wise Advisory Group Kft.  ▪  Elkán Péter elkan.peter@wisegroup.hu