Nehézipar

Portfólió / Nehézipar

A Wamsler SE a Salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként 1992-től a müncheni Wamsler GmbH-val egyesülve több mint 100 éve (1894 óta) gyárt háztartási sütő-, főző-, fűtőkészülékeket. A PERPETUM kályha, a TEA és SALGÓ tűzhelyek, majd a KOMFORT, KARANCS gáztűzhelyek, és a kilencvenes évek slágere, a VESTA gáztűzhelycsalád – pár az elmúlt évszázad legendás termékei közül.

Ma a Wamsler SE-t Európa legnagyobb kandallógyártójaként tartják számon, amely termékeinek nagyobb részét exportálja főleg német piacra, de jelentős részesedést foglal el a magyar piacon is. A cég óriási hangsúlyt fektet az újító környezetkímélő gyártási technológiák alkalmazására és a keletkező hulladék újrahasznosítására. Gazdasági és technológiai versenyképességét az anyag- és energiafelhasználás jelentős csökkentésével és készülékeinek mind kevesebb szennyezőanyag-kibocsátásával fokozza.

A Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Részvénytársaság 2017 év végén támogatási szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztériummal az „Intelligens gyártó és innovációs központ létrehozása a Wamsler SE Részvénytársaságnál a hatékonyság és versenyképesség növelése érdekében” című projekt megvalósítására, melynek keretében sor kerül a Wamsler SE termelési folyamatainak reorganizációjára, gyártó csarnokok építésére, termelési eszközök korszerűsítésére, valamint kapacitásbővítésre.

 

További információ a www.wamsler.hu-n