Az OPUS TIGÁZ Zrt névadó szponzorként támogatja Tatabánya labdarúgó csapatát

Együttműködési megállapodást írt alá az OPUS TIGÁZ Zrt és a TSC Labdarúgó Kft – jelentették be a felek a Földi Imre Sportcsarnokban rendezett sajtótájékoztatón. A megállapodás értelmében az OPUS TIGÁZ névadó szponzorként támogatja a csapatot, amely a továbbiakban „OPUS TIGÁZ Tatabánya” néven szerepel a labdarúgó Nemzeti Bajnokság III. osztályának Nyugati csoportjában.

Az együttműködési megállapodás a jelenlegi és az ezt követő három idényre szól, így 2026. június 30-ig tart, amely a felek kölcsönös elégedettsége esetén meghosszabbítható. A megállapodás bejelentésére szervezett sajtótájékoztatót Sámuel Botond, a többségi tulajdonos Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke, Torda Balázs, az OPUS TIGÁZ Zrt vezérigazgatója és Gyürki Gergely vezetőedző tartották, de jelen volt Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője ill. dr.Kancz Csaba főispán, a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke is.

A tatabányai régióban a közelmúltban jelentősen erősödött az OPUS TIGÁZ Zrt jelenléte, mivel 2023. évtől a társaság üzemelteti Tatabánya és további 13 környékbeli település földgáz-elosztóvezeték hálózatát. AZ OPUS TIGÁZ a megbízható és stabil gázellátás biztosítása, a gazdasági szerepvállalás mellett értékteremtő szerepet vállal a térség társadalmi életében is. Ennek jegyében kezdi meg most a több mint 110 éves múltra visszatekintő tatabányai labdarúgó csapat szponzorációs támogatását.

„Az ellátási területen élő közösségek támogatásának részeként fontosnak tartjuk az egészséges életmód ösztönzését, így a nagy hagyományokra visszatekintő helyi sportélet támogatását is. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a következő években az OPUS TIGÁZ Zrt támogatja a tatabányai futballt. Bízunk benne, hogy ezzel mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a csapat kivívja a másodosztályba, majd onnan akár az élvonalba való feljutást is.” – nyilatkozta Torda Balázs, az OPUS TIGÁZ Zrt vezérigazgatója.

A Tatabányai Sport Clubot 1910-ben alapították, és a Labdarúgó szakosztály még ugyanabban az évben megtartotta első mérkőzését. A csapat évtizedekig a hazai futball meghatározó szereplője volt, fénykorának az 1960-80-as évek tekinthetők, amikor európai szinten is kiemelkedő eredményeket értek el. 1981-ben a többi között a spanyol Real Madridot is legyőzték Európa egyik legrangosabb kupasorozatában, az UEFA-kupában. Az évek során a magyar futball számos ikonikus alakja, többek között Grosics Gyula, Szabó György, Csapó Károly vagy Kiprich József is erősítette a klubot játékosként vagy edzőként. Az utóbbi évek az újjáépítés jegyében teltek, a csapat- amelyet túlnyomó többségében saját nevelésű játékosok alkotnak – jelenleg vezeti az NB III. Nyugati csoportját.

„Öröm számunkra, hogy a mai napon az együttműködési megállapodás aláírásra került, és a jövőben ezáltal a labdarúgó csapat működése biztosítottnak látszik. Kollegáimmal az előkészítő tárgyalások során az „Út az NB.II.-be” alcímmel említettük a projektet, mely célt reményeink szerint a közeli jövőben, várhatóan akár már a tavaszi idény végén elérhetjük. Úgy gondoljuk, hogy ezt követően kiemelt szórakozási lehetőséget fogunk biztosítani a sportszerető lakosságnak vasárnap délutánonként a Grosics Stadionban. Az biztos, hogy fiatal labdarúgóink mindent megtesznek azért, hogy terveink mielőbb megvalósuljanak. Addig is kívánunk mindannyiunknak a tradicionális bányász-hagyományaink szerint  „Jó szerencsét!” – jegyezte meg Sámuel Botond, a Tatabányai SC ügyvezető elnöke.

Sajtóközlemény                              

2023. január 31.