Turizmus

Portfólió / Turizmus

HUNGUEST HOTELS Magyarország meghatározó, magyar tulajdonban lévő szállodalánca. A tagszállodák (összesen 26 branded és non-branded szálloda) a legismertebb gyógyhelyeken, üdülő- és hegyvidéki területeken, valamint kiemelt nagyvárosokban találhatók és a legszélesebb igényeknek megfelelő szolgáltatásokat nyújtják: klasszikus gyógyszolgáltatások, rekreációs-fitnesz-wellness szolgáltatások, konferencialehetőségek, valamint változatos programajánlatok. 15 belföldi település mellett külföldön a montenegrói tengerparton, az ausztriai Grossglockner lábánál és Murauban, illetve Erdélyben is található HUNGUEST HOTELS szálloda. 

A legtöbb belföldi vendéget fogadó magyarországi szállodalánc a HUNGUEST HOTELS, a legnagyobb belföldről származó és legnagyobb vidéken realizált árbevétel is a társasághoz köthető, illetve a vidéken töltött külföldi vendégéjszakák számában is piacvezető a cég.

Szállodák:

 • 26 szálloda (közöttük franchise: Hunguest Hotel Palota – Lillafüred, Hunguest Hotel Fenyő – Csíkszereda)
 • 4 ország (Magyarország, Ausztria, Montenegró, Románia)
 • 19 település (Balatonalmádi, Budapest, Bükfürdő, Eger, Egerszalók, Galyatető, Gyula, Hajdúszoboszló, Hévíz, Lillafüred, Mátraháza, Nyíregyháza, Szeged, Tapolca, Zalakaros, illetve Csíkszereda, Heiligenblut, Herceg Novi, Murau-Kreischberg)
 • több mint 4100 szoba, közel 8400 férőhely

A szállodalánc az általa üzemeltetett szállodák túlnyomó többségét tulajdonolja is.

A HUNGUEST HOTELS ma a legismertebb és egyik legkedveltebb szállodalánc Magyarországon, egy jól ismert, azonosítható, hiteles márka. Független kutatások alapján a Hunguest Hotels márkaismertsége és márkakedveltsége Magyarországon figyelemre méltóan magas.

Díjak, elismerések:

 • Kilencszeres MagyarBrands díj 
 • Hatszoros SuperBrands díj
 • Randstad Hungary díj („HoReCa szektor legvonzóbb munkaadója”)
 • Turizmus és vendéglátás ágazati értéktár tagjai az elsők között: Hunguest Grandhotel Galya és Hunguest Hotel Palota
 • Az év legjobb szállodalánca (MtRt., 2003)
 • Magyar Turizmus Minőségi Díjak
 • Hazai és nemzetközi gasztronómiai sikerek (magyarországi Bocuse d’Or 2020 második helyezés, számos aranyérem Szakácsvilágbajnokságokon és Szakácsolimpiákon)

A HUNGUEST HOTELS kiemelkedően magas Törzsvendégbázissal rendelkezik. A magyar idegenforgalmi piacon 1999-ben még úttörő jelleggel indult Törzskártya Program napjainkra a szállodalánc egyik fő bevételi forrása lett, jelenleg több mint 110 000 db Egyéni Törzskártyával.  Éves szinten csak a Törzskártya Program által generált forgalom meghaladja a bruttó 5 milliárd forintot.

A brand erejének is köszönhetően Magyarország turisztikai terméket kínáló weboldalai közül a www.hunguesthotels.com közvetíti a harmadik legnagyobb belföldről belföldre küldött forgalmat.

A HUNGUEST HOTELS tervei között szerepel a következő években megvalósuló, a teljes szállodaláncot érintő jelentős megújulási program. Ennek kapcsán elképzelhető egy kiemelt minőségű új brand bemutatása is. A 2020-as év is a megújulási program előkészületeinek jegyében zajlik.  

A HUNGUEST HOTELS név és a mögötte álló szakmai tapasztalat 4 ország 19 településén garantálja a szolgáltatások széles skáláját nyújtó, egységes sztenderdek szerint működő szállodákat.  

www.hunguesthotels.com