Építőipar

Portfólió / Építőipar

2018-ban az OPUS-csoport olyan jelentős befektetésekkel szélesíti az építőipari portfólióját, amelyek híven tükrözik a magyar gazdaság húzóágazatait és tovább erősítik a vállalat jövedelemtermelő képességét.

A portfólió elemei:

A győri székhelyű EURO GENERÁL Zrt. építőipari vállalkozás 2009 óta része az OPUS-csoportnak, lakóházak, irodaházak, társasházak komplett kivitelezésére koncentrál, de építőanyag kereskedelmi tevékenységet is ellát.

Nyugat-Magyarországon az építőipari közbeszerzések rendszeres szereplője, több önkormányzati projekt megvalósítója. Az évtizedes múlttal rendelkező vállalkozás referencia munkái között műemlék jellegű épületek (pl. győri kályhamúzeum), autószalonok (pl. győri Mercedes szalon), iskolák (pl. Széchenyi István Egyetem átalakítási-felújítási, generál kivitelezési munkái), gazdasági épületek, csarnokok (pl. a Honett Kft. vecsési hűtött raktárcsarnokának és irodaépületének kivitelezési munkái), áruházak (több LIDL áruház) és lakóházak (27 lakásos gárdonyi társasház) egyaránt találhatók.

www.eurogeneral.hu

Mészáros és Mészáros Ipari és Kereskedelmi Kft.

R-Kord Építőipari Kft.

A tranzakcióban érintett két társaság kizárólag építőipari, vasútépítési tevékenységeit tartja meg, illetve erősíti a jövőben. Az OPUS Global a tőkeemelésben érintett társaságokban azok átszervezését követően szerez többségi tulajdont.

A Mészáros és Mészáros Kft. közel két évtizedes tapasztalatot szerzett mély- és magasépítés területén. A társaság a szennyvízelvezetési és -tisztítási, hulladékgazdálkodási, és ivóvízminőség-javító beruházásoktól, az út- és szerkezetépítésig jelentős referenciákkal bír.

Az R-KORD Kft. a vasútépítéssel összefüggő biztosító- és távközlő berendezések, valamint vasúti felsővezeték építésében, karbantartásában, tervezésében, engedélyeztetésében több mint 20 éves múlttal rendelkezik.

www.r-kord.hu