Ipari termelés

Portfólió / Ipari termelés
Építőipar

A győri székhelyű EURO GENERÁL Zrt. építőipari vállalkozás 2009 óta része az OPUS-csoportnak, lakóházak, irodaházak, társasházak komplett kivitelezésére koncentrál, de építőanyag kereskedelmi tevékenységet is ellát.

Nyugat-Magyarországon az építőipari közbeszerzések rendszeres szereplője, több önkormányzati projekt megvalósítója. Az évtizedes múlttal rendelkező vállalkozás referencia munkái között műemlék jellegű épületek (pl. győri kályhamúzeum), autószalonok (pl. győri Mercedes szalon), iskolák (pl. Széchenyi István Egyetem átalakítási-felújítási, generál kivitelezési munkái), gazdasági épületek, csarnokok (pl. a Honett Kft. vecsési hűtött raktárcsarnokának és irodaépületének kivitelezési munkái), áruházak (több LIDL áruház) és lakóházak (27 lakásos gárdonyi társasház) egyaránt találhatók.

www.eurogeneral.hu

2018-ban az OPUS-csoport olyan jelentős befektetésekkel szélesítette az építőipari portfólióját, amelyek híven tükrözik a magyar gazdaság húzóágazatait és tovább erősítik a vállalat jövedelemtermelő képességét.

A tranzakcióban érintett két társaság kizárólag építőipari, vasútépítési tevékenységeit tartja meg, illetve erősíti a jövőben. Az OPUS Global a tőkeemelésben érintett társaságokban azok átszervezését követően szerez többségi tulajdont.

Mészáros és Mészáros Ipari és Kereskedelmi Kft.

A Mészáros és Mészáros Kft. közel két évtizedes tapasztalatot szerzett mély- és magasépítés területén. A társaság a szennyvízelvezetési és -tisztítási, hulladékgazdálkodási, és ivóvízminőség-javító beruházásoktól, az út- és szerkezetépítésig jelentős referenciákkal bír.

ww.meszaroskft.com

R-Kord Építőipari Kft.

Az R-KORD Kft. a vasútépítéssel összefüggő biztosító- és távközlő berendezések, valamint vasúti felsővezeték építésében, karbantartásában, tervezésében, engedélyeztetésében több mint 20 éves múlttal rendelkezik.

www.r-kord.hu

Nehézipar

A Wamsler SE a Salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként 1992-től a müncheni Wamsler GmbH-val egyesülve több mint 100 éve (1894 óta) gyárt háztartási sütő-, főző-, fűtőkészülékeket. A PERPETUM kályha, a TEA és SALGÓ tűzhelyek, majd a KOMFORT, KARANCS gáztűzhelyek, és a kilencvenes évek slágere, a VESTA gáztűzhelycsalád – pár az elmúlt évszázad legendás termékei közül.

Ma a Wamsler SE-t Európa legnagyobb kandallógyártójaként tartják számon, amely termékeinek nagyobb részét exportálja főleg német piacra, de jelentős részesedést foglal el a magyar piacon is. A cég óriási hangsúlyt fektet az újító környezetkímélő gyártási technológiák alkalmazására és a keletkező hulladék újrahasznosítására. Gazdasági és technológiai versenyképességét az anyag- és energiafelhasználás jelentős csökkentésével és készülékeinek mind kevesebb szennyezőanyag-kibocsátásával fokozza.

A Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Részvénytársaság 2017 év végén támogatási szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztériummal az „Intelligens gyártó és innovációs központ létrehozása a Wamsler SE Részvénytársaságnál a hatékonyság és versenyképesség növelése érdekében” című projekt megvalósítására, melynek keretében sor kerül a Wamsler SE termelési folyamatainak reorganizációjára, gyártó csarnokok építésére, termelési eszközök korszerűsítésére, valamint kapacitásbővítésre.

További információ a www.wamsler.hu-n