Mezőgazdaság és élelmiszeripar

Portfólió / Mezőgazdaság és élelmiszeripar
Mezőgazdaság

A Csabatáj Zrt. az OPUS-csoport mezőgazdasági portfóliójának alapját képezi és közel 100 embernek nyújt munkalehetőséget a békési kistérségben. Fő tevékenysége a vegyes gazdálkodás, amely a mezőgazdaságon belül, árutojás termelést, növénytermesztést – őszi búza, takarmánykukorica, napraforgó, zöldborsó vetőmag alapanyag- és egyéb növénytermesztési szolgáltatást jelent, melyekkel éves szinten mintegy 15 000 tonna gabona kereskedelmét valósítva meg. A baromfikombinát az Uniós állatjóléti követelményeknek megfelelően, jelenleg mintegy 150 ezer saját nevelésű tojótyúkkal rendelkezik, melynek évi produktumát, a megközelítőleg 40 millió árutojást, a partnerek felé értékesítik.

A társaság a jövő kihívásainak is megfelelve új trágyafermentáló üzemmel rendelkezik és a fejlesztéseik között szerepel egy fedett trágyatároló megépítése és a baromfi nevelőtelep rekonstrukciója, mely megfelel az Uniós állatjóléti követelményeknek.

www.csabataj.hu

Élelmiszeripar

Az OPUS GLOBAL Igazgatósága 2018. februárban döntött a portfóliójának bővítéséről, amellyel jelentős potenciállal rendelkező társaságokkal növekedik az OPUS-csoport.

Mezőgazdasági alaptermékeket felhasználó két élelmiszeripari céggel bővül a cégcsoport:

A KALL Ingredients Kft. 100%-ban magyar tulajdonú kukorica feldolgozó vállalat magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspöki iparterületén található.

 

A társaság évi félmillió tonna kukoricát dolgoz fel, ezzel termelő kapacitása az egyik legnagyobbá teszi Európában. Az izocukor termelés mellett a legmagasabb gyógyszeripari és élelmiszeripari minőségű alkohol termékek szintén kínálatuk legfőbb részét képezik. Széles termékportfóliójuk a glükózon, folyékony dextrózon, folyékony fruktózon át a kukorica csíra olaj alapanyagig terjed, de emellett jelentős az állattenyésztés céljára gyártott GMO-mentes takarmány alapanyag termelésük is.

Az üzem 145 millió EUR értékű zöldmezős beruházással az elérhető legmagasabb szintű technológiai, biztonsági és környezetvédelmi sztenderdeken alapulva került kivitelezésre. A hulladékmentes gyártási technológia, valamint az energiaellátás megújuló alapokra helyezése a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét támogatja és egyben az egyik legzöldebb gyárrá teszi az üzemet Európában. 

www.kallingredients.hu

Viresol Kft. 30 milliárd forint beruházással épülő búzakeményítő üzem építése 2017 tavaszán kezdődött a Mátrai Erőmű ipari parkjában. Az évente 250 ezer tonna gabona feldolgozására alkalmas gyár várhatóan 2018. októberében próbaüzemmel kezdi meg működését. A Viresol Kft. világszínvonalú technológiák alkalmazásával keményítőt, alkoholt és takarmányt állít majd elő további feldolgozásra az élelmiszer-, gyógyszer- és vegyipar számára. A gyár várhatóan 256 munkavállalónak tud európai színvonalú munkahelyet biztosítani.


www.viresol.hu