Mezőgazdaság és Élelmiszeripar

Az OPUS GLOBAL Igazgatósága 2018. februárban döntött a portfóliójának bővítéséről, amellyel jelentős potenciállal rendelkező társaságokkal növekedett az OPUS Csoport. 2020-ban a konszolidált Mérlegfőösszeghez 26 %-ban járul hozzá ezen portfolió. 

Divízióvezető: dr. Tóth Anett 

dr. Tóth Anett 2009-ben szerezte jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, majd 2012-ben másoddiplomáját a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán. Tanulmányai során az angol és német nyelvet is elsajátította felsőfokú szinten, miközben Bonnban végzett jogi szemesztert és Európai üzleti jogból szerzett diplomát az Albert Egyetemen, az Egyesült Királyságban. 2013-ban jogi szakvizsgát tett.

dr. Tóth Anett szakmai pályafutásának kezdetén ügyvédjelöltként tevékenykedett, majd 2010-től jogi előadóként dolgozott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. 2011-ben csatlakozott a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. csapatához. A Beszerzés és Beruházás Igazgató munkakörből váltott 2015-ben, amikor a Viresol Kft. (korábban Visonta Projekt Kft.) ügyvezető

igazgatója lett. Jelenleg ezen pozíciója mellett a Kall Ingredients Kft. ügyvezetői tisztségét is ellátja. 


KALL Ingredients Kft.

A KALL Ingredients Kft. 100%-ban magyar tulajdonú kukorica feldolgozó vállalat magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspöki iparterületén található.

http://kallingredients.hu

VIRESOL Kft.

A VIRESOL Kft. 30 milliárd forint beruházással épülő búzakeményítő üzem építése 2017 tavaszán kezdődött. Az évente 250 ezer tonna gabona feldolgozására alkalmas gyár 2019-ben kezdte meg működését. A VIRESOL Kft. világszínvonalú technológiák alkalmazásával keményítőt, alkoholt és takarmányt állít majd elő további feldolgozásra az élelmiszer-, gyógyszer- és vegyipar számára. 

https://viresol.hu/hu

Csabatáj Mezőgazdasági Zrt.

A Csabatáj az OPUS Csoport mezőgazdasági portfóliójának alapját képezi és közel 100 embernek nyújt munkalehetőséget a békési kistérségben. Fő tevékenysége a vegyes gazdálkodás, amely a mezőgazdaságon belül, árutojás termelést, növénytermesztést – őszi búza, takarmánykukorica, napraforgó, zöldborsó vetőmag alapanyag- és egyéb növénytermesztési szolgáltatást jelent, melyekkel éves szinten mintegy 15 000 tonna gabona kereskedelmét valósítva meg.

Az üzem az Uniós állatjóléti követelményeknek megfelelően, jelenleg mintegy 150 ezer saját nevelésű tojótyúkkal rendelkezik, melynek évi produktumát, a megközelítőleg 40 millió árutojást, a partnerek felé értékesítik. A társaság a jövő kihívásainak is megfelelve új trágyafermentáló üzemmel rendelkezik és a fejlesztéseik között szerepel egy fedett trágyatároló megépítése és a baromfi nevelőtelep rekonstrukciója, mely megfelel az Uniós állatjóléti követelményeknek.

http://csabataj.hu


TOVÁBBI PORTFÓLIÓK

Image

Vagyonkezelés

Image

Ipar és energetika

Image

Turizmus