Mezőgazdaság és Élelmiszeripar

Az OPUS GLOBAL Igazgatósága 2018. februárban döntött a portfóliójának bővítéséről, amellyel jelentős potenciállal rendelkező társaságokkal növekedett az OPUS Csoport. 2020-ban a konszolidált Mérlegfőösszeghez 26 %-ban járul hozzá ezen portfolió. 

Makai Szabolcs

Makai Szabolcs november 30.-tól az OPUS GLOBAL Nyrt. élelmiszeripari divíziójának vezetője, emellett a tőzsdei társaság egyik leányvállalata, a Kall Ingredients Kft. társ-ügyvezetői tisztségét is betölti. Makai Szabolcs agrárközgazdászként és marketing szakemberként diplomázott. Két évtizedig az amerikai multinacionális vállalatnál, a Cargill-nál töltött be különböző vezető pozíciókat. Kezdetben a takarmányozási üzletágat, majd a gabona, olajos magvak és input divízió magyar és szlovák üzletét vezette.

Tagja volt a Cargill minneapolisi globális stratégiai csapatának, 2017-től pedig az európai menedzsmentben kereskedelmi igazgatóként és a Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott. 2019-ben csatlakozott a Talentis Agro Zrt.-hez vezérigazgatóként, amelyet azóta is irányít.

A Mészáros Csoport agrárholdingja mára 14 termelő vállalatával mintegy 45 ezer hektáron gazdálkodik. Vezetése alatt a cég számos nagymúltú agrárvállalkozás akvizícióját bonyolította le, megkerülhetetlen szereplőjévé válva a magyar agráriumnak. Idén nyáron a többi között a Talentis Agro részvételével egy új mezőgazdasági integrátori cég kezdte meg működését Agrolink néven. 

 Makai Szabolcsot novemberben beválasztották a MATE Rektori Tanácsadó Testületébe is. 


KALL Ingredients Kft.

A KALL Ingredients Kft. 100%-ban magyar tulajdonú kukorica feldolgozó vállalat magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspöki iparterületén található.

http://kallingredients.hu

VIRESOL Kft.

A VIRESOL Kft. 30 milliárd forint beruházással épülő búzakeményítő üzem építése 2017 tavaszán kezdődött. Az évente 250 ezer tonna gabona feldolgozására alkalmas gyár 2019-ben kezdte meg működését. A VIRESOL Kft. világszínvonalú technológiák alkalmazásával keményítőt, alkoholt és takarmányt állít majd elő további feldolgozásra az élelmiszer-, gyógyszer- és vegyipar számára. 

https://viresol.hu/hu

Csabatáj Mezőgazdasági Zrt.

A Csabatáj az OPUS Csoport mezőgazdasági portfóliójának alapját képezi és közel 100 embernek nyújt munkalehetőséget a békési kistérségben. Fő tevékenysége a vegyes gazdálkodás, amely a mezőgazdaságon belül, árutojás termelést, növénytermesztést – őszi búza, takarmánykukorica, napraforgó, zöldborsó vetőmag alapanyag- és egyéb növénytermesztési szolgáltatást jelent, melyekkel éves szinten mintegy 15 000 tonna gabona kereskedelmét valósítva meg.

Az üzem az Uniós állatjóléti követelményeknek megfelelően, jelenleg mintegy 150 ezer saját nevelésű tojótyúkkal rendelkezik, melynek évi produktumát, a megközelítőleg 40 millió árutojást, a partnerek felé értékesítik. A társaság a jövő kihívásainak is megfelelve új trágyafermentáló üzemmel rendelkezik és a fejlesztéseik között szerepel egy fedett trágyatároló megépítése és a baromfi nevelőtelep rekonstrukciója, mely megfelel az Uniós állatjóléti követelményeknek.

http://csabataj.hu


TOVÁBBI PORTFÓLIÓK

Image

Vagyonkezelés

Image

Ipar és energetika

Image

Turizmus