Mezőgazdaság és Élelmiszeripar

Az OPUS GLOBAL Igazgatósága 2018. februárban döntött a portfóliójának bővítéséről, amellyel jelentős potenciállal rendelkező társaságokkal növekedett az OPUS Csoport. Mezőgazdasági alapanyagokat felhasználó két élelmiszeripari céggel bővül a Cégcsoport.

KALL Ingredients Kft.

A KALL Ingredients Kft. 100%-ban magyar tulajdonú kukorica feldolgozó vállalat magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspöki iparterületén található.

http://kallingredients.hu

VIRESOL Kft.

A VIRESOL Kft. 30 milliárd forint beruházással épülő búzakeményítő üzem építése 2017 tavaszán kezdődött. Az évente 250 ezer tonna gabona feldolgozására alkalmas gyár 2019-ben kezdte meg működését. A VIRESOL Kft. világszínvonalú technológiák alkalmazásával keményítőt, alkoholt és takarmányt állít majd elő további feldolgozásra az élelmiszer-, gyógyszer- és vegyipar számára. 

https://viresol.hu/hu

Csabatáj Mezőgazdasági Zrt.

A Csabatáj az OPUS Csoport mezőgazdasági portfóliójának alapját képezi és közel 100 embernek nyújt munkalehetőséget a békési kistérségben. Fő tevékenysége a vegyes gazdálkodás, amely a mezőgazdaságon belül, árutojás termelést, növénytermesztést – őszi búza, takarmánykukorica, napraforgó, zöldborsó vetőmag alapanyag- és egyéb növénytermesztési szolgáltatást jelent, melyekkel éves szinten mintegy 15 000 tonna gabona kereskedelmét valósítva meg.

Az üzem az Uniós állatjóléti követelményeknek megfelelően, jelenleg mintegy 150 ezer saját nevelésű tojótyúkkal rendelkezik, melynek évi produktumát, a megközelítőleg 40 millió árutojást, a partnerek felé értékesítik. A társaság a jövő kihívásainak is megfelelve új trágyafermentáló üzemmel rendelkezik és a fejlesztéseik között szerepel egy fedett trágyatároló megépítése és a baromfi nevelőtelep rekonstrukciója, mely megfelel az Uniós állatjóléti követelményeknek.

http://csabataj.hu


TOVÁBBI PORTFÓLIÓK

Image

Vagyonkezelés

Image

Ipar és energetika

Image

Turizmus