Vagyonkezelés (alapkezelés, ingatlankezelés, pénzügyi befektetések)

Az OPUS GLOBAL Nyrt.  közvetlen és közvetett módon jelentős vállalatokban rendelkezik kisebbségi részesedéssel, amely részesedéseket a Vagyonkezelési szegmensében kezel. A Társaság tudatos, következetesen megvalósított stratégia mentén alakította ki portfólióját és készítette elő a KONZUM Nyrt. beolvadását, amely megtörtént 2019. június 30-án. Az OPUS Vagyonkezelési szegmense az anyavállalat mellett, elsősorban a likvid és kisebbségi tulajdonosi hányaddal bíró befektetéseket kezeli a négy fő szegmens mellett. A Vagyonkezelés szegmensben belül a részesedések között leányvállalatok, társult vállalatok és pénzügyi instrumentumként kezelt társaságok is szerepelnek.  

OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 2016-ban szerzett részesedést az Alapkezelőben, jelenleg a részvények 47%-ával rendelkezik. Az OPUS GLOBAL Alapkezelő magántőkealapokat, ingatlanalapot és egy értékpapír alapot is kezel, melyek számos nyilvános, a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett részvénytársaságban rendelkeznek részesedésekkel. A nyilvános részesedéseken túl az Alapkezelő elsősorban Magyarország területén működő energetikai, pénzügyi, illetve ingatlan érdekeltségekkel/ befeketésekkel rendelkező vállalatokra fókuszálja tevékenységét.

https://statuscapital.hu

OBRA Kft.

Az OBRA Kft. közvetett tulajdonában álló Révay Irodaház a VI. kerületben helyezkedik el a Szent István Bazilika és az Opera között. A Révay utca 10. szám alatt található épület a környék fejlesztése révén 1992-ben teljesen megújult, az egykori körfolyosós belső udvar ma egy természetes fénnyel megvilágított, légkondicionált átrium. A cég fő tevékenysége ingatlan bérbeadás, bevétele a székhelyén található ingatlan hasznosításából származik. Az irodaház kihasználtsága 2019-ben 97% feletti.

http://www.revay10.hu

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.

2017 decemberében került bejelentésre a KONZUM Nyrt. befolyás szerzési szándéka a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-be (CIG Nyrt.) és ezzel együtt leányvállalatába. A CIG Nyrt. fő tevékenysége az életbiztosítási tevékenység, illetve az ehhez kapcsolódó biztosítási és pénzügyi kiegészítő tevékenységek. A CIG Pannónia nem-életbiztosítási tevékenységét 100%-os leányvállalata, az CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-én (EMABIT-en) keresztül látja el.

Az EMABIT fókuszában a hazai kis- és középvállalatok, állami és önkormányzati intézmények, vállalatok, szakmai kamarák, egyesületek, szövetségek állnak. 2019. október 24-én az OPUS GLOBAL Nyrt. kijelentette, hogy a CIG Pannónia csoportban lévő részesedését nem tartja stratégiai befektetésnek. Amennyiben az EMABIT-ban felmerülő és pótlólagos forrásokat igénylő probléma esetén a Társaság nem kíván és nem fog semmilyen helyzet esetén sem tőkebefektetést, sem egyéb pénzügyi segítséget nyújtani és erre vonatkozóan kötelezettséget sem vállalt. Ezt követően 2019. november 28-án a Társaság bejelentette, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. tulajdonosaival tárgyalásokat folytat a fennálló részesedések átrendezéséről, mely tárgyalások még nem zárultak le.

Addition OPUS Zrt.

A Status Capital Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.-ből 2020 júliusában kiváló Addition OPUS Zrt.-ben 24,88 % tulajdonrésszel rendelkezik az OPUS GLOBAL Nyrt. A társaságnak jelentős potenciállal rendelkező cégekben van részesedése, úgy, mint a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt.-ben, valamint a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben is, továbbá 3% feletti OPUS részvényt birtokol, így az OPUS GLOBAL Nyrt.-ben, mint Anyacégben is tulajdonrésszel rendelkezik.


TOVÁBBI PORTFÓLIÓK

Image

Mezőgazdaság

Image

Ipar és energetika

Image

Turizmus