Vagyonkezelés (alapkezelés, ingatlankezelés, pénzügyi befektetések)

Az OPUS GLOBAL Nyrt. Magyarország egyik legdiverzifikáltabb holdingja, amely Magyarország és a közép-kelet-európai régió stratégiailag fontos és nagy növekedési potenciállal rendelkező gazdasági ágazataiba fektet. A Társaság közvetlen és közvetett módon jelentős vállalatokban rendelkezik kisebbségi részesedéssel, amely részesedéseket az OPUS a Vagyonkezelési szegmensében kezel.

OBRA Kft.

Az OBRA Kft. közvetett tulajdonában álló Révay Irodaház a VI. kerületben helyezkedik el a Szent István Bazilika és az Opera között. A Révay utca 10. szám alatt található épület a környék fejlesztése révén 1992-ben teljesen megújult, az egykori körfolyosós belső udvar ma egy természetes fénnyel megvilágított, légkondicionált átrium. A cég fő tevékenysége ingatlan bérbeadás, bevétele a székhelyén található ingatlan hasznosításából származik. Az irodaház kihasználtsága 2019-ben 97% feletti.

http://www.revay10.hu

Addition OPUS Zrt.

A Status Capital Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.-ből 2020 júliusában kiváló Addition OPUS Zrt.-ben 24,88 % tulajdonrésszel rendelkezik az OPUS GLOBAL Nyrt. A társaságnak jelentős potenciállal rendelkező cégekben van részesedése, úgy, mint a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt.-ben, valamint a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben is, továbbá 3% feletti OPUS részvényt birtokol, így az OPUS GLOBAL Nyrt.-ben, mint Anyacégben is tulajdonrésszel rendelkezik.

Takarékinfo Központi Adatfeldolgozó Zrt.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 2017 júliusában szerzett 24,87%-os részesedést a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt.-ben. A Takarékinfo Központi Adatfeldolgozó Zrt. fő profilja a takarékszövetkezeti szektor szereplőinek informatikai és távközlési támogatása, a rendszerek üzemeltetése és az új fejlesztések végrehajtása, esetenként külső partnerek bevonásával. A Társaság szolgáltatásai a banki-, pénzintézeti alkalmazások teljes körére kiterjednek: alkalmazásüzemeltetés, architektúra-tervezés, fejlesztés, menedzselt távközlési szolgáltatások, informatikai technológiai megoldások.

Az OPUS Csoport közvetlen és közvetett részesedése 30,96%, tekintve, hogy a STATUS Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ből kiváló, és az OPUS közvetlen, kisebbségi tulajdonában lévő Addition OPUS Zrt.  további 24,69%-os részesedést birtokol a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt.-ben.


TOVÁBBI PORTFÓLIÓK

Image

Mezőgazdaság

Image

Ipar és energetika

Image

Turizmus