Élelmiszeripari Nagydíjas a KALL Ingredients Kft. kukoricacukor terméke

Élelmiszeripari Nagydíjas a KALL Ingredients Kft. kukoricacukor terméke

Extra magas fruktóz tartalmú kukoricaszirupot előállító technológiát fejlesztett ki a tiszapüspöki gyár

 

Élelmiszeripari Nagydíjjal ismerte el a KALL Ingredients Kft. F95 Extra magas fruktóz tartalmú kukoricaszirupját az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron. A tiszapüspöki gyár olyan új technológiát fejlesztett ki, amelynek alkalmazása ipari méretű előállítás esetén is hatékony.  „Büszkék vagyunk rá, hogy elsőként értünk el nemzetközileg is jelentős eredményt Magyarországon egy speciális kutatási területen. Szakembereink olyan technológia- és termék előállításában bizonyultak sikeresnek, amelyet eddig leginkább Nyugat-Európában és Európán kívül kutattak. A 100%-ban magyar tulajdonú KALL Ingredients Kft. által kifejlesztett technológia áttörést jelenthet az élelmiszeriparban, és jelentős európai piaci részesedést eredményezhet.” – mondta az elismerés átvétele után Tóth Anett, a KALL Ingredients Kft. ügyvezető igazgatója.

A tiszapüspöki székhelyű KALL Ingredients Kft. Magyarország egyik leginnovatívabb élelmiszeripari vállalkozása, amely az Opus Global Nyrt. élelmiszeripari divíziójának része. GMO-mentes magyar kukoricából állít elő cukor- és keményítőféleségeket, alkoholt, valamint étkezési- és takarmány alapanyagokat környezettudatos, korszerű technológiával. A tiszapüspöki gyár kutatói és szakemberei az extra magas fruktóztartalom elérésére olyan új technológiát fejlesztettek ki, amely hatékonyan alkalmazható ipari méretekben is. A magyar Élelmiszeripari Nagydíjjal kitüntetett F95 Extra magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup különlegessége, hogy 95%-nál nagyobb a fruktóz tartalma, édesítő hatása pedig kb. 1,6-szorosa a szacharózénak. A magas édesítőtartalmú F95 termék alkalmazásával jelentősen csökkenthető az üdítőitalok és más, folyékony cukrok felhasználásával készülő élelmiszeripari termékek energiatartalma úgy, hogy ízük, élvezeti értékük megmarad.

Büszkék vagyunk rá, hogy elsőként értünk el nemzetközileg is jelentős eredményt Magyarországon egy speciális kutatási területen. Szakembereink olyan technológia és termék előállításában bizonyultak sikeresnek, amelyet eddig leginkább Nyugat-Európában és Európán kívül kutattak. A 100%-ban magyar tulajdonú KALL Ingredients Kft. által kifejlesztett technológia áttörést jelenthet az élelmiszeriparban és jelentős európai piaci részesedést eredményezhet.” – mondta az elismerés átvétele után Tóth Anett, a KALL Ingredients Kft. ügyvezető igazgatója.

A 100%-ban magyar tulajdonú KALL Ingredients Kft. Európa egyik legmodernebb keményítő gyára, amely közel évi félmillió tonna kukoricát dolgoz fel jelenleg. A társaság exportból származó árbevétele meghaladja a teljes értékesítési árbevétel 50 százalékát. Az OPUS GLOBAL Nyrt. diverzifikált befektetési holdingstruktúrájában Magyarország legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező gazdasági ágazataiba fektet be. Élelmiszeripari divíziójának egyik fontos társasága a tiszapüspöki KALL Ingredients Kft., hazánk egyik leginnovatívabb élelmiszeripari vállalkozása.