Turizmus

Hunguest Hotels

A Hunguest Hotels Zrt. az OPUS GLOBAL Nyrt. közvetett többségi tulajdonában álló társaság. A Hunguest Hotels Magyarország egyik legnagyobb, meghatározó szállodalánca. Tagszállodái gyakorlatilag az összes kiemelt turisztikai desztinációban megtalálhatók, a legismertebb gyógyhelyeken, üdülő- és hegyvidéki területeken, valamint kiemelt nagyvárosokban fekvő hotelek a legszélesebb igényeknek megfelelő szolgáltatásokat nyújtják: klasszikus gyógyszolgáltatások, wellness-, rekreációs- és fitneszszolgáltatások, konferencialehetőségek, valamint változatos programajánlatok. 15 belföldi település mellett külföldön a montenegrói tengerparton, az ausztriai Grossglockner lábánál és Murauban, illetve Erdélyben is található Hunguest Hotels szálloda. A Hunguest Hotels Zrt. stabil piacvezető pozíciót foglal el a belföldi turizmusban, a többi között a legtöbb belföldi vendéget fogadó és  legnagyobb vidéken árbevételt realizáló magyar szállodalánc.

Balatontourist

A Balatontourist több évtizedes szakmai tapasztalattal és az erős márkanévvel vezető piaci szereplő a hazai kempinges szektorban. Magyarország legnagyobb kempinglánca csaknem 70 éves cégtörténeti múlttal rendelkezik. A lánchoz 10 kemping tartozik, melyekből 9 Balaton parti településen és 1 gyógyfürdő helyen található. A láncba tartozik az ország legnagyobb és legrégebbi hagyományokkal rendelkező naturista kempingje is.
A 10 kempingben összesen 4000 kempinghely, 290 bungaló, 225 mobilház, 71 bérelhető lakókocsi és 60 berendezett komfortos sátor várja a kempingezni vágyókat. Ez a balatoni kempingkapacitás több, mint harmada.
A Balatontourist-cégcsoport üzemeltetői szerepkört lát el, de ingatlantulajdonnal nem rendelkezik. 5 kemping működik saját üzemeltetésben, a további 5 pedig marketing együttműködési megállapodással kapcsolódik a hálózathoz.

Mezőgazdaság

KALL Ingredients Kft.

A KALL Ingredients Kft. 100%-ban magyar tulajdonú kukorica feldolgozó vállalat magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspöki iparterületén található.

VIRESOL Kft.

A Viresol Kft. 30 milliárd forint beruházással épülő búzakeményítő üzem építése 2017 tavaszán kezdődött a Mátrai Erőmű ipari parkjában. Az évente 250 ezer tonna gabona feldolgozására alkalmas gyár 2019-ben kezdte meg működését. A Viresol Kft. világszínvonalú technológiák alkalmazásával keményítőt, alkoholt és takarmányt állít majd elő további feldolgozásra az élelmiszer-, gyógyszer- és vegyipar számára.

Csabatáj Zrt.

A Csabatáj az OPUS Csoport mezőgazdasági portfóliójának alapját képezi és közel 100 embernek nyújt munkalehetőséget a békési kistérségben. Fő tevékenysége a vegyes gazdálkodás, amely a mezőgazdaságon belül, árutojás termelést, növénytermesztést – őszi búza, takarmánykukorica, napraforgó, zöldborsó vetőmag alapanyag- és egyéb növénytermesztési szolgáltatást jelent, melyekkel éves szinten mintegy 15 000 tonna gabona kereskedelmét valósítva meg. Az üzem az Uniós állatjóléti követelményeknek megfelelően, jelenleg mintegy 150 ezer saját nevelésű tojótyúkkal rendelkezik, melynek évi produktumát, a megközelítőleg 40 millió árutojást, a partnerek felé értékesítik. A társaság a jövő kihívásainak is megfelelve új trágyafermentáló üzemmel rendelkezik és a fejlesztéseik között szerepel egy fedett trágyatároló megépítése és a baromfi nevelőtelep rekonstrukciója, mely megfelel az Uniós állatjóléti követelményeknek. http://csabataj.hu

Ipar és energetika

Mészáros Építőipari Holding Zrt

A Mészáros Építőipari Holding Zrt. fő tevékenységeként a kizárólagos tulajdonában lévő két leányvállalata, a Mészáros és Mészáros Kft. és az R-KORD Kft. vagyonkezelésével foglalkozik.

Mészáros és Mészáros Kft.

A Mészáros és Mészáros Kft. elsősorban híd-, út-, közmű-, vízépítés, valamint a környezetvédelemhez és az atomenergia területéhez kapcsolódó mérnöki létesítmények kivitelezéséhez kapcsolódó munkát végez. A leányvállalatban felhalmozódott szaktudás és kivitelezési tapasztalat tette lehetővé, hogy a társaság számos nagy volumenű projektben vegyen részt.

R-Kord Építőipari Kft.

Az R-KORD Kft. a vasútépítéssel összefüggő biztosító- és távközlő berendezések, valamint vasúti felsővezeték építésében, karbantartásában, tervezésében, engedélyeztetésében több mint 20 éves múlttal rendelkezik.

Wamsler SE

A Wamsler SE a Salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként 1992-től a müncheni Wamsler GmbH-val egyesülve több mint 100 éve (1894 óta) gyárt háztartási sütő-, főző-, fűtőkészülékeket. Mára a Wamsler SE a közép-kelet-európai régió legnagyobb kandalló- és tűzhelygyára, európai piaci részesedése 7-8% körül alakul a HKI Industrieverband adatai szerint.

Vagyonkezelés, likvid befektetések

OPUS GLOBAL
Alapkezelő Zrt.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 2016-ban szerzett részesedést az Alapkezelőben, jelenleg a részvények 47%-ával rendelkezik. Az OPUS GLOBAL Alapkezelő magántőkealapokat, ingatlanalapot és egy értékpapír alapot is kezel, melyek számos nyilvános, a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett részvénytársaságban rendelkeznek részesedésekkel.
A nyilvános részesedéseken túl az Alapkezelő elsősorban Magyarország területén működő energetikai, pénzügyi, illetve ingatlan érdekeltségekkel/ befeketésekkel rendelkező vállalatokra fókuszálja tevékenységét.

OBRA Kft.

Az OBRA Kft. tulajdonában álló Révay Irodaház a VI. kerületben helyezkedik el a Szent István Bazilika és az Opera között. A Révay utca 10. szám alatt található épület a környék fejlesztése révén 1992-ben teljesen megújult, az egykori körfolyosós belső udvar ma egy természetes fénnyel megvilágított, légkondicionált átrium. A cég fő tevékenysége ingatlan bérbeadás, bevétele a székhelyén található ingatlan hasznosításából származik. Az irodaház kihasználtsága 2019-ben 97% feletti.

4iG Nyrt.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 9,95%-os tulajdonrészt birtokol a jelentős piaci potenciállal bíró 4iG Nyrt.-ben, amely a 2004-es tőzsdére lépése óta több sikeres akvizíciót hajtott végre, így jelentős mértékben szélesítette tevékenységi körét és termékportfólióját.