Egyéb

Portfólió / Egyéb

Az OPUS-csoport az egyéb portfólióba sorolja azon nagy potenciával rendelkező befektetéseit, mint az alapkezelés és az információs adatkezelés.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 2017 júliusában vásárolta meg az alapkezeléssel foglalkozó STATUS Capital Zrt. 24,67%-át. A STATUS Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2017-ben a STATUS MPE Magántőkealap néven egy 6,5 milliárd forintos jegyzett tőkéjű magántőkealapot, valamint a 10 milliárd forint jegyzett tőkéjű STATUS Energy Magántőkealapot indított. A társaság által kezelt Tőkealapok már megalapításukat követően jelentős befektetési lehetőségekkel bíró cégekben szereztek részesedést.

www.statuscapital.hu

Az informatikai adatkezelésben az OPUS GLOBAL Nyrt. 2017 júliusában lépett színre, a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt.-ben való 24,87%-os tulajdonosi részesedést megvásárlásával. A Takarékinfó Zrt. informatikai tevékenységet folytat és koordinálja a takarékszövetkezeti integráció tagjai között zajló Egységes Informatikai Rendszer (EIR) kialakítását. Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt. fő profilja a takarékszövetkezeti szektor szereplőinek informatikai és távközlési támogatása, a rendszerek üzemeltetése és az új fejlesztések végrehajtása. Szolgáltatásuk a banki-, pénzintézeti alkalmazások teljes körére terjednek ki.

További elérhetőség https://domp.hu/