Vagyonkezelés

Portfólió / Vagyonkezelés

Az OPUS-csoport a vagyonkezelés portfólióba sorolja a nagy potenciával rendelkező alapkezelési és a hagyományos ingatlankezelési befektetéseit. Illetve azokat az érdekeltségeket is, amelyek a tulajdon mértékét és formáját tekintve likvidebb befektetésnek tekinthetők. Ezek jellemzően az információs technológiában és informatikai adatkezelésben tevékenykedő vállalkozásokat érintő befektetések.

Alapkezelés

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 2017 júliusában vásárolta meg az alapkezeléssel foglalkozó STATUS Capital Zrt. 24,67%-át.

A STATUS Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2017-ben a STATUS MPE Magántőkealap néven egy 6,5 milliárd forintos jegyzett tőkéjű magántőkealapot, valamint a 10 milliárd forint jegyzett tőkéjű STATUS Energy Magántőkealapot indított.

A társaság által kezelt Tőkealapok már megalapításukat követően jelentős befektetési lehetőségekkel bíró cégekben szereztek részesedést.

Ingatlankezelés

Révay Irodaház

A Szent István Bazilika és az Operaház között félúton, az Andrássy úttal párhuzamos, magas presztízsű utcában található 4 emeletes Irodaház. A kilencvenes években teljesen megújult a Révay utca 10. szám alatti épület.

Az egykori körfolyosós belső udvar ma egy természetes fénnyel megvilágított, légkondicionált átrium. A homlokzat egésze és a bejárat római kori oszlopai a rekonstrukciós munkálatok révén visszanyerték eredeti formájukat, a belső tér azonban a modern korok igényeihez mérten került kialakításra.

Az Irodaház kisebb és nagyobb területigényű bérlők fogadására is felkészült, így folyamatosan magas kihasználtság mellett a cégcsoport fontos jövedelemtermelő egysége.

További információért, látogasson el weboldalunkra: www.revay10.hu

Likvid befektetések

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 9,95%-os tulajdonrészt birtokol a jelentős piaci potenciállal bíró 4iG Nyrt.-ben, amely a 2004-es tőzsdére lépése óta több sikeres akvizíciót hajtott végre, így jelentős mértékben szélesítette tevékenységi körét és termékportfólióját.

Az informatikai adatkezelésben az OPUS GLOBAL Nyrt. 2017 júliusában lépett színre, a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt.-ben való 24,87%-os tulajdonosi részesedést megvásárlásával.

A Takarékinfó Zrt. informatikai tevékenységet folytat és koordinálja a takarékszövetkezeti integráció tagjai között zajló Egységes Informatikai Rendszer (EIR) kialakítását.

Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt. fő profilja a takarékszövetkezeti szektor szereplőinek informatikai és távközlési támogatása, a rendszerek üzemeltetése és az új fejlesztések végrehajtása. Szolgáltatásuk a banki-, pénzintézeti alkalmazások teljes körére terjednek ki. célkitűzésünk, hogy a takarékszövetkezeti szektor üzleti igényeinek és a vonatkozó törvényeknek legjobban