Az OPUS TIGÁZ Zrt. támogatja a hajdúszoboszlói kézilabda sportágat

2021. augusztus 10-én ünnepélyes keretek között jelentették be, hogy 2021/2022-es szezontól 5 éven keresztül jelentős pénzösszeggel támogatja az OPUS TIGÁZ Zrt. az ASK Hajdúszoboszlói Kézilabda Sportegyesületet.

A támogatási megállapodást Torda Balázs, az OPUS TIGÁZ Zrt. vezérigazgatója és dr. Kovács Gergely, Hajdúszoboszló sportért felelős alpolgármestere, az ASK Hajdúszoboszlói Kézilabda Sportegyesület elnöke írták alá. Az együttműködés értelmében a csapat a 2021/22-es szezontól OPUS TIGÁZ Hajdúszoboszló néven fog szerepelni a férfi kézilabda NB II Északkeleti csoportjában.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló város polgármestere beszédében kiemelte, hogy a földgázelosztó társaság évtizedek óta jól ismert, tradicionális nagyvállalat Hajdúszoboszlón. A történelmi múlt és hagyomány is ide köti a vállalatot, jelenleg is nagy létszámmal működik Gázláng Nyugdíjas Egyesület a városban.

Az OPUS TIGÁZ Zrt jogelődjének korábbi sportegyesülete, a Gázláng SE 1967-ben alakult meg. Az egyik legsikeresebb szakosztálya a férfi kézilabda volt, melynek első csapata 1981-82-ben a magyar kézilabdázás második vonalában, az NB I/B-ben szerepelt. A mérkőzésekre akkoriban a TIGÁZ, ma az Önkormányzat tulajdonában álló Gázláng sporttelep bitumenes pályáján került sor, rendszeresen 4-500 néző előtt.

Torda Balázs, az OPUS TIGÁZ Zrt. vezérigazgatója a sajtóeseményen hangsúlyozta, hogy az OPUS TIGÁZ Zrt.-nek fontos, hogy a térség gazdasági életében betöltött szerepe mellett a társadalmi szerepvállalása révén is hozzájáruljon a helyi közösségek fejlődéséhez. Társaságunk számára kiemelten fontos a környezetünk megóvása és az egészséges életmódra törekvés mellett a sport támogatása is. Ezért is döntöttünk úgy, hogy az elkövetkező 5 évben jelentős összeggel támogatjuk az egyesület működését, fejlődését, a hajdúszoboszlói férfi- és utánpótlás kézilabdát. – mondta a vállalat vezérigazgatója.

Dr. Kovács Gergely elmondta, hogy az ASK Hajdúszoboszlói Kézilabda Sportegyesület kiemelt célja, hogy a felnőttcsapat a régió egyik meghatározó csapatává váljon, és a Magyar Kormány támogatásával megvalósuló, kézilabdameccsek megrendezésére is alkalmas Konferenciaközpont megépülésével egy időben az NB I/B-s szereplésre is esélye legyen. Középtávon szeretnének minél több hajdúszoboszlói, nádudvari és püspökladányi gyermeket kinevelni a felnőttcsapat részére, mert a versenyképes felnőtt sport csak minőségi, széles bázison és térségi szemléleten alapuló utánpótlásképzés mentén valósulhat meg. Ehhez a sikerre ítélt projekthez nyújt óriási segítséget az OPUS TIGÁZ Zrt., valamint az Önkormányzat támogatása.

OPUS TIGÁZ Gázhálózati Zártkörűen Működő Részvénytársaság

2021-ben az OPUS GLOBAL Nyrt. közvetett irányítási jogot szerzett a TIGÁZ Földgázelosztó Zrt.-ben, és a tulajdonosi változás után, július 1-jétől új névvel, OPUS TIGÁZ Zrt.-ként folytatja tevékenységét a földgázelosztó társaság. Az OPUS TIGÁZ Zrt. egy több évtizedes múltra visszatekintő, megbízható és stabil vállalat, amely az elmúlt csaknem 70 évben iparági szinten is kiemelkedő szaktudást halmozott fel és a magyar energiaipar meghatározó szereplőjévé vált. Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztójaként a társaság több mint 1,2 millió háztartás földgázellátását biztosítja 1092 településen, az ország észak-keleti régiójában 33 760 km hosszú gázvezeték-hálózatot üzemeltet.

A földgázelosztó megvásárlása szilárd alapot jelent az OPUS GLOBAL Nyrt. energetikai divíziójának további bővítéséhez, a cégcsoport régiós jelenlétének erősítéséhez, egyúttal kifejezi a holding hosszú távú elkötelezettségét a hazai energetikai befektetések területén.