OPUS TITÁSZ-ként folytatja működését a tiszántúli áramszolgáltató

Sikeresen lezárult az OPUS Energy Kft. és az E.ON Hungária Zrt. között az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlására irányuló tranzakció. Mint ismert, az OPUS GLOBAL Nyrt. és a Status Energy Kft. által ötven-ötven százalékban tulajdonolt OPUS Energy Kft. még ez év márciusában kötött adásvételi szerződést, a tranzakció zárására az eredeti ütemtervnek megfelelően augusztus 31-én került sor. A tiszántúli áramhálózati vállalat 2021. szeptember 1-től OPUS TITÁSZ Zrt. néven, a tőzsdei társaság konszolidált leányvállalataként működik, tovább erősítve ezzel stratégiai fontosságú energetikai portfolióját.

Az adásvételi szerződés megkötése után öt hónap elteltével az E.ON csoportból kiválva folytat a Társaság villamosenergiai elosztói engedélyes tevékenységet az ország észak-keleti régiójában (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Békés megye jelentős része). Az ügymenet zökkenőmentes folytatása érdekében a szükséges fejlesztések megtörténtek, a tulajdonosváltással összefüggésben az OPUS TITÁSZ munkavállalóinak száma több mint 1150 főre nőtt.

Kiemelt jelentőségű, hogy a TITÁSZ és korábban a TIGÁZ megvásárlásával Észak-Kelet-Magyarországon egy cégcsoport biztosítja a gázhálózati- és áramhálózati infrastruktúra üzemeltetését, így fókuszáltan valósítható meg az ügyféligények alapján testreszabott, fenntartható, megfizethető, integrált hálózati megoldások kialakítása.

Dzsubák Attila Zsolt, az OPUS GLOBAL Nyrt. vezérigazgatója a TITÁSZ akvizíciójának zárása kapcsán elmondta: „A két elosztóhálózat kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, hozzájárul cégcsoportunk eredménytermelő képességéhez. Emellett kiemelt célunk, hogy jelentős piaci szereplőként friss látásmóddal, új értékeket hozzunk a magyar energetikai piac működésébe, és innovációs képességeink, erőforrásaink felhasználásával hozzájáruljunk a régióban található vállalkozások versenyképességéhez, az ügyfelek elégedettségéhez.”

A tulajdonosváltozás következtében 2021. szeptember 1-jével nem csak a Társaság cégneve változik, de megújul logója és arculata is. A villamosenergia-ellátás a megszokott módon továbbra is biztosított lesz, az ügyélfolyamatokban bekövetkező kisebb változásokról az OPUS TITÁSZ folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit.

További információ: press@opusglobal.hu

www.opustitasz.hu

——————————

OPUS TITÁSZ Zrt. Magyarország észak-keleti régiójában 18 728 négyzetkilométeren végez villamosenergia-elosztói engedélyes tevékenységet: 26.177 kilométer hosszúságú villamosenergia elosztó hálózatot üzemeltet, közel 400 településen, több mint 772 ezer otthonban és munkahelyen biztosítva ezzel a zavartalan villamosenergia ellátást. A társaság villamosenergia-elosztó hálózat vagyonának értéke meghaladja a 103 milliárd forintot. Az áramhálózattal összefüggésben a társaság évente 14 milliárd forint összeget fordít beruházásokra. 2020. évben a társaság árbevétele meghaladta az 57 milliárd Ft-ot.