Opus-vezér: Blue chip lettünk, nincs több titok

A hatékonyság növelése, a szinergiák kihasználása áll a fókuszban az OPUS GLOBAL csoportnál.  Nem is kérdés, hogy az OPUS Nyrt. blue chip, és ahogy az az ilyen papíroktól elvárható 2024-től a társaság elérhetővé teszi stratégiáját, és üzleti tervét – erről beszélt a cégcsoport vezérigazgatója Lélfai Koppány, az Indexnek adott interjúban. 

A masszív expanzió után ez már a konszolidáció kora, nem kötünk mindenáron új üzleteket, a hatékonyság növelésére, és a szinergiák kihasználására helyezzük a fókuszt – mondta az interjúban Lélfai Koppány. Viharos tengeren kell kormányozni a hajót, ez alól az OPUS vállalatai sem kivételek. A válságok idején tanul a legtöbbet az ember, ilyenkor mutatkozik meg, hogy a nehezített pályán az tud csak jól teljesíteni, akinek megvan a megfelelő tapasztalata, a kellő profizmusa, és nem ijed meg a feladatoktól. Így vagyunk ezzel mi is, folyamatosan figyeljük a lehetőségeinket, eddig jól ismertük fel, mikor érdemes lépnünk az akvizíciós piacon – emelte ki a cég vezérigazgatója.

Lélfai Koppány szerint a cégcsoport iránt a befektetői bizalom visszatért, és egyre többen értik a vállalatcsoport filozófiáját, illetve szeretnének ennek a sikersztorinak a részeseivé válni. A vezérigazgató azt is elárulta, hogy maga is vásárolt részvényt, azzal a kimondott és határozott céllal, hogy vezérigazgatóként, a menedzsment tagjaként ne egy elefántcsonttoronyból figyelje az eseményeket, hanem közvetlenül a saját bőrén tapasztalja meg, milyen az Opus kisbefektetőjének lenni. Az interjúból még az is kiderül, hogy a társaság pénzügyi helyzete lehetővé tette a részvény-visszavásárlási program meghirdetését, illetve a program sikerén felbuzdulva már meg is hirdette a cég a következő aukciót jövő februárra 2 milliárd forint értékben.

Nem is kérdés, hogy az Opus csoport blue chip, hiszen a kapitalizáció tekintetében stabilan az ötödik hely a miénk, az elmúlt időszak forgalmában pedig a harmadik pozíció körül mozogtunk – hangzott el az interjúban, hozzátéve: A piacról nagyon pozitívak a befektetői visszajelzések, a terv az, ─ ahogy az ilyen papíroktól elvárható ─, hogy 2024-től a cégcsoport elérhetővé tesszi a közönség számára a stratégiáját, valamint az üzleti tervét.

A vezérigazgató részletesen beszélt a négy fontos terület, az ipar, az energetika, a turizmus, és a mezőgazdaság helyzetéről, illetve jövőjéről is. Az interjút teljes terjedelmében itt tudja elolvasni.

https://index.hu/gazdasag/2023/11/14/opus-meszaros-lorinc-allami-beruhazasok-lelfai-koppany/