Sajtóközlemény 2018.07.30. AZ OTP ÉRTÉKPAPÍR ALAPJAI BEVÁSÁROLTAK A KONZUMBA ÉS AZ OPUSBA

shutterstock_590291639

AZ OTP ÉRTÉKPAPÍR ALAPJAI BEVÁSÁROLTAK A KONZUMBA ÉS AZ OPUSBA

 

Az OTP Csoportban kezelt értékpapír alapok és portfoliók tőzsdén kívüli (OTC) ügyletek kereté
ben 1,5 százalékos részvénycsomagot vásároltak a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-ben, illetve további 2 százalékos tulajdont szereztek az OPUS Global Nyrt.-ben – tették közzé a vállalatok a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Az eladó mindkét esetben a Konzum PE Magántőkealap volt.

A Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő társaságok BÉT-en közzétett tájékoztatása szerint tőzsdén kívüli (OTC) ügylet keretében a Konzum PE Magántőkealap 439.262 darab (1,5 százalék) Konzum, valamint 6.505.957 darab (2 százalék) OPUS Global törzsrészvényt értékesített az OTP csoport által kezelt értékpapír alapoknak és portfolióknak. Az ügyletekkel a Konzum PE Magántőkealap Konzum Nyrt.-ben lévő részesedése 40 százalékos határérték alá, míg az Opus Global Nyrt.-ben 15 százalékos küszöb alá csökkent. A Konzum-Opus csoportnál zajló új részvények kibocsátása, illetve tőkeemelések miatt azonban a Konzum PE részesedése hamarosan újból a határértékek fölé emelkedik.

„A mai napon ismertetett tranzakciók tovább erősíthetik a befektetői bizalmat Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságai iránt” – hangsúlyozta Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója. „Az OTP értékpapír alapjainak, portfolióinak magas hozamelvárása is alátámasztja a hosszútávon fenntartható növekedési várakozásokat, amelyeknek a Konzum Nyrt. és az OPUS Global az elmúlt időszakban végzett átalakításoknak, folyamatban lévő tőkeemeléseknek, illetve stratégiai befektetéseknek köszönhetően képes megfelelni” – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A mai napon bejelentett tranzakciók előzménye, hogy az OTP Ingatlanbefektetési Alap idén márciusban befektetésre érdemesnek találta a cégcsoport érdekeltségébe tartozó Appeninn Holding Nyrt.-t, amelyben közel 6 százalékos részvénycsomagot vásárolt.