Az Opus Global érdekeltsége folytatja a Nemzeti Közművek gázhálózatának rekonstrukcióját

Az Opus Global érdekeltsége folytatja a Nemzeti Közművek gázhálózatának rekonstrukcióját

 Folytatódik a gázhálózat rekonstrukciója a fővárosban, a munkálatokat az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Mészáros és Mészáros Kft. és a Vabeko Kft. konzorciuma végezheti.

 Rekonstrukciós és gázhálózat-optimalizációs munkákat nyert el Budapest területén az NKM Földgázhálózati Kft. szolgáltatási területén található gázhálózaton az Opus Global Nyrt. ipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Vabeko Kft. 70%-30%-ban megosztott közös konzorciuma. A nyílt közbeszerzés ajánlatkérője az NKM Földgázhálózati Kft., a tender egy korábbi, 17,5 milliárd forint összértékű keretmegállapodás, amelynek nyertesei pályázhatnak a részmunkákért. A most kihirdetett három részmunka összértéke meghaladja a 760 millió forintot.

Az NKM Földgázhálózati Kft. a keretmegállapodás 36 hónapos időtartama alatt 115 kilométernyi gázelosztó gerinc vezeték építését (rekonstrukciós és gázhálózat-optimalizációs munkák) és tervezését kívánja elvégeztetni, illetve 25 db kiemelt gázvezeték építéséhez vagy rekonstrukciójához készíttetne engedélyezési és kiviteli tervet.

Az Opus Global Nyrt. 2018-ban apportálta építőipari portfóliójába a Mészáros és Mészáros Kft.-t, amely a mélyépítés, tervezés, kivitelezés, komplex megoldások területén meghatározó szakembergárdával és eszközökkel, valamint 18 éves szakmai múltra támaszkodhat. Fő tevékenysége a közműépítés, közműhálózatok tervezése, kialakítása, amely területen jelentős referenciákkal rendelkezik.