Kapacitásbővítő beruházásról döntött a KALL Ingredients Kft.

Kapacitásbővítő beruházásról döntött a KALL Ingredients Kft.

Új termék piaci bevezetéséről, és az azt lehetővé tévő több mint hárommilliárd forintos fejlesztésről döntött a KALL Ingredients Kft. Az Opus Global Nyrt. leányvállalata Európa egyik legnagyobb termelőkapacitású üzemével rendelkezik, amely magas hozzáadott értékű élelmiszeripari- és takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából.

Az évi félmillió tonna kukoricát feldolgozó cég főtermékei jelenleg a különböző folyékony kukorica szirupok, valamint az élelmiszer- és gyógyszeripari minőségű alkoholok. Egy szárítóberendezés és a hozzátartozó teljes infrasturktúra telepítésével a jövőben kukorica keményítő előállítására is lehetőségük nyílik. A beruházás teljes összértéke meghaladja a 9 millió eurót. Az idén indult fejlesztés 2022 elején fejeződik be, ezt követően lépnek a piacra az új termékekkel. A poralapú keményítőket már most is sok területen, így az élelmiszer-, a gyógyszer-, valamint a papíriparban használják.

Tóth Anett, a KALL Ingredients Kft. ügyvezető igazgatója a beruházás kapcsán kifejtette: „Büszkék lehetünk arra, hogy az elmúlt egy éves működésünk alatt a célként kitűzött kapacitásunkat teljesen kihasználtuk, és a jelenlegi teljesítményen felül is vannak új piaci lehetőségeink. Az elégedettség, továbbá a bizalmi kapcsolaton alapuló partneri viszony is indokolta a kapacitásbővítést.” – hangoztatta dr. Tóth Anett.

A KALL Ingredienst Kft. magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspöki iparterületén található.