TOVÁBBRA IS MAGASAN MEGFELELT A SCOPE RATINGS MINŐSÍTÉSI FELÜLVIZSGÁLATÁN AZ OPUS GLOBAL

Megerősítette az OPUS GLOBAL Nyrt. stabil kibocsátói minősítését a Scope Ratings. A független nemzetközi hitelminősítő a felülvizsgálati eljárás eredményeképpen megtartotta a kibocsátott kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb: BBB- besorolást, a Társaságra vonatkozóan pedig a BB Stabil kibocsátói minősítését. – tette közzé a Budapesti Értéktőzsdén a vállalatcsoport.

A független, Európa tőkepiaci vállalatait elemző hitelminősítőjének indoklása szerint a csoport erőteljesen megnövekedett, amit a rendszeres bevételtermelő képességének fejlődése is alátámaszt. A Scope Ratings felülvizsgálata szerint az OPUS GLOBAL költségfedezete továbbra is messze megfelel a minősítésekkel szemben támasztott követelményeknek. A hitelminősítő megállapításai között szerepel, hogy a holding diverzifikáltsága okán továbbra is kellően képes ellenállni az olyan makrogazdasági visszaeséseknek, mint amelyet például a koronavírus válság váltott ki. Kivételt jelent a turisztikai szegmensbe tartozó Hunguest Hotels. A tőzsdei Társaság szerint ugyanakkor a szállodalánc tevékenységének belföldi koncentráltsága miatt okozhat még pozitív meglepetést az eredményei tekintetében. A Scope rávilágít: a holdingot ért koronavírus okozta hatások nem tűnnek jelentőségteljesnek, mivel a másik három divízió (ipar és energetika, mezőgazdaság, vagyonkezelés) nem ciklikus, és a hosszú távú tendenciák irányítják.

Dzsubák Attila, az OPUS GLOBAL Nyrt. vezérigazgatója a bejelentésről szólva elmondta: „Rendkívül jelentős mérföldkő a tőzsdei társaság életében a stabil kibocsátói minősítés megőrzése, hiszen megerősít bennünket a stratégiai irányokban. Mint azt a Scope Ratings is kiemeli, az OPUS legtöbb leányvállalata jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, ugyanakkor a portfoliónk diverzifikáltságának köszönhetően kevésbé kitett, ezáltal válságállóbb. Ez most különösen felértékelődik, amikor látjuk, a pandémiás helyzet milyen károkat tud okozni a gazdaságban. Azzal, hogy a leányvállalatok szintjén aktív működési ellenőrzést gyakorlunk, a Scope Ratings szerint is tükrözi konzervatív és hosszú távú, „vásárlás és építés” befektetés-megközelítésű stratégiánkat, amelynek középpontjában a növekedés és az értékteremtés áll.” – fejtette ki a vezérigazgató.

A Scope Ratings stabil kibocsátói minősítés megerősítéséről szóló döntésének okai között szerepel továbbá az OPUS GLOBAL Nyrt. szervezeti formája és felépítése, amely szerintük megteremti a lehetőséget a további beruházásoknak, mindemellett tőkeerős vállalatcsoportként tartják számon.